Confidenţialitate

Rolurile care l-au făcut celebru pe Christopher Plummer

Christopher Plummer a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, după cum a anunţat vineri impresarul său.

Primul rol principal într-o piesă de teatru îl obţine la vârsta de 17 ani, în „Cymbeline”.

Deşi era hotărât să urmeze cariera teatrală, nu ia lecţii de dramaturgie, preferând să lucreze în domeniul teatrului încă de la terminarea liceului, relatează Agerpres.

Christopher Plummer a fost membru al Montreal Repertory Theatre, locul unde „am fost învăţat să respect teatrul ca pe un soi de templu”, după cum chiar el declara, familiarizându-se foarte devreme cu piesele lui Shakespeare.

În 1950, Christopher Plummer  obţine un contract cu Canadian Repertory Theatre din Ottawa.

În ianuarie 1954, Christopher Plummer joacă pentru prima dată pe Broadway în piesa lui George Philip „The Starcross”.

Recunoaşterea publicului şi a criticilor vine odată cu apariţiile sale în roluri de excepţie precum Marc Antoniu în „Julius Cezar” de W. Shakespeare sau Ferdinand în „Furtuna”, fiind supranumit „al doilea Lawrence Oliver” şi cel mai bun interpret din acea perioadă a operelor shakespeariene.

În 1958, regizorul Sydney Lumet îl invită la Holywood, pentru a juca în filmul „Stage Struck”. Urmează apoi roluri în „The Fall of the Roman Empire” (1964) şi „The Sound of Music” (1965).

Între filmele sale se mai numără „Waterloo” (1970), „The Silent Partener (1978), „Murder by Decree” (1979), „Highpoint” (1984), „The Girl with the Dragon Tattoo” (2011), „Muhammad Ali’s Greatest Fight” (2013), „The Forger” (2014), „Hector and the Search for Happiness” (2014), „Elsa & Fred” (2014).

În 2012, Christopher Plummer a obţinut Premiul Oscar şi Globul de Aur pentru rolul din ”Beginners”  (2010), acestea fiind doar două din numeroasele premii primite pentru acest rol. În filmul din 2010, un tânăr este luat prin surprindere de două vești de la tatăl său: că are cancer și că are un iubit.

Recent, actorul a putut fi urmărit ăn filmul ”Knives Out” (La cuțite) (2019) și în „Daughter of Destiny, Cliffs of Freedom” (2019). Cel mai recent rol i-a pus în valoare doar vocea în ”Golden Mask” (2021), peliculă aflată în producție și a cărei lansare este programată pentru acest an.