Confidenţialitate

Roger Federer rămâne “regele” câștigurilor din publicitate

Roger Federer rămâne sportivul cu cele mai mari câștiguri financiare din afara terenului, deși nu a jucat aproape jumătate din anul trecut. Tenismanul elvețian, ajuns pe locul al 17-lea mondial, a încasat 56 de milioane 600.000 de euro în 2016 doar din contracte publicitare.

După el se clasează baschetbalistul american LeBron James, cu peste 51 de milioane și conaționalul său jucător de golf – Phil Mickelson, căruia i-au intrat în cont 47,2 milioane de euro.
Tiger Woods, care ajunsese tot din golf cel mai bogat sportiv din lume, cu o avere de peste un milard de dolari, a câștigat anul trecut doar 42 de milioane și jumătate de euro. Următorul tenisman din top este fostul lider mondial Novak Djokovici, cu 32 de milioane primite din reclame, în timp ce Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist în acest clasament, al 8-lea, cu peste 30 de milioane de euro din drepturile de imagine și alte produse publicitare. Ultimul din top este Rafael Nadal, care a primit aceiași sumă în afara banilor obținuți din tenis.

Starul lui FC Barcelona, Lionel Messi nu a intrat în acest clasament, însă el donează sume mari din reclame pentru diverse campanii umanitare.