Roger Federer: Marius Copil a jucat un tenis frumos

Elveţianul Roger Federer l-a felicitat pe Marius Copil pentru jocul etalat în finala turneului ATP de la Basel, pe care cel dintâi a câştigat-o în faţa propriilor suporteri.

“Am fost tensionat! Nu am putut să-mi fac jocul aşa cum speram împotriva lui [Marius] Copil. El s-a descurcat foarte bine. A jucat un tenis frumos. Din fericire, am ştiut să profit de oportunităţile avute în această săptămână şi cred că asta mi-a adus victoria”, a explicat Roger Federer.

Graţie prezenţei în finală, Marius Copil face un salt impresionant, de 33 de locuri, în clasamentul ATP, urmând ca începând de luni să ocupe locul 60 în ierarhia mondială.

Tânărul de 28 de ani, care a mai jucat un singul ultim act de competiție ATP, în acest an, la Sofia, a cedat greu primul set, la tail-break, şi l-a început bine pe cel de-al 2-lea, conducând cu 3-0, însă “veteranul” elvețian de 37 de ani a revenit și s-a impus cu 6-4.

Marius Copil a început turneul de două milioane de dolari de pe locul al 93-lea mondial, a venit din calificări, iar pentru accederea lui în finală va urca de luni între primii 60 de jucători ai lumii.

Competiția de la Basel este a 99-a câștigată în cariera lui Roger Federer.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS