Roboţii androizi care ne-ar putea înlocui în câţiva ani – VIDEO

Realitatea imaginată în filme precum Robocop sau Terminator nu este prea îndepărată. Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore îşi primeşte vizitatorii cu un recepţioner robot care are trăsături umane.

Nadine zâmbeşte când te întâmpină şi poate da mâna cu tine.  Procesoarele sale rapide o ajută să răspundă aproape la orice întrebare şi să se adapteze contextului.

Japonia investeşte resurse uriaşe în ultimul timp pentru dezvoltarea unor roboţi cât mai performanţi şi care să imite cât mai fidel comportamentul uman. Roboți care pot să dea o mână de ajutor în caz de dezastru – să stingă un incendiu, să deschidă o valvă, sau să-și croiască drum printre dărâmături au fost expuși în decembrie la Tokyo în cadrul unui eveniment internaţional.

Japonia nu este singura ţară care face cercetări intensive în domeniu. Expoziţia internaţională, organizată din doi în doi ani, reuneşte aproape de 450 de participanţi, număr-record de la lansarea sa, acum patru decenii. Dintre aceştia, 57 provin din alte ţări, printre care Franţa, Marea Britanie, Rusia, Coreea de Sud.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS