Confidenţialitate

Robin Thicke va plăti cu 2 milioane de dolari mai puţin daune familiei lui Marvin Gaye în cazul “Blurred Lines”

Robin Thicke va plăti cu 2 milioane de dolari mai puţin daune familiei lui Marvin Gaye pentru single-ul Blurred Lines, anunţă contactmusic.com.

Robin Thicke şi Pharell Williams au fost daţi în judecată de către Marvin Gaye III, pe motiv că hit-ul lor Blurred Lines este copiat după melodia Got to Give It Up a tatălui său, Marvin Gaye.

În luna martie, cei doi artişti au primit ordin să plătească 7,4 milioane de dolari familiei Gaye, iar două luni mai târziu avocaţii lui Thicke au cerut un nou proces.

Judecătorul care se ocupă de caz a hotărât marţi să reducă preţul plătit la 5,3 milioane de dolari, în urma constatării că prima condamnare nu era susţinută de dovezi.

Blurred Lines a fost lansat în martie, 2013, şi a ajuns pe locul 1 în peste 20 de tări, iar în America a fost cel mai longeviv single care a stat pe locul 1 în anul 2013. Hit-ul a avut încasări de peste 15 milioane de dolari şi a primit nominalizări la premiile Grammy. Blurred Lines a fost creat cu scopul de a avea un sunet similar melodiei Got to Give It Up a lui Marvin Gaye, însă nu s-a vrut a fi plagiat.