Robert Negoiță: “Regret că m-am lăsat tentat de moda titlurilor academice”

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, nu neagă acuzațiile de plagiat.

“Este un episod pe care mi-l asum asum și din care am învățat o lecție importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”, a scris Robert Negoiță pe pagina sa de Facebook.

Edilul a menționat că nu regretă că îi va fi retras titlul de doctor, ci doar că s-a lăsat tentat de moda titlurilor academice.

Comisia de etică din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza a stabilit că Robert Negoiță a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Decizia privind retragerea titlului de doctor va fi luată de CNATDCU – Consiliul Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare.

Rectorul Academiei de Poliţie, Daniel Torje, a declarat pentru agenţia News.ro că instituţia pe care o conduce va verifica suspiciunile de plagiat care apar în presă, așa cum s-a întâmplat și în cazul primarului Sectorului 3.

În urmă cu 2 luni, jurnalista Emilia Șercan scria că teza care i-a adus lui Robert Negoiţă titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea pe internet.

Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza, cu lucrarea „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS