Confidenţialitate

Robert Negoiţă, audiat la DNA în primul dosar în care este acuzat de evaziune fiscală

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost audiat la DNA în primul dosar în care este acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul a fost estimat la 77 de milioane de lei. În al doilea dosar de evaziune fiscală, deschis de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, s-au făcut ieri percheziții la sediul firmei ProHotels, parte din grupul deţinut de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă.

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu înțelege de ce are două dosare care ar viza aceleași presupuse fapte de corupție – unul la DNA și celălalt la Parchetul Curții de Apel București. Totuși, social-democratul a spus că, deocamdată, nu poate spune exact de ce a fost chemat la DNA, dar că va da mai multe informaţii după ce va vorbi cu procurorii.

Încă din aprilie, procurorii au început urmărirea penală față de Robert Negoiță pentru evaziune fiscală. Este suspectat că în perioada 2005-2009 a construit prin firma sa 3 ansambluri de locuințe în zona Vitan din București, Popești Leordeni și în Voluntari. Ulterior a vândut apartamentele și locurile de parcare fără să înregistreze operațiunile. Prejudiociul este de 77 de milioane de lei. În total au fost peste 1.250 de tranzacții imobiliare, în urma cărora Robert Negoiță a obținut peste 360 de milioane de lei.

În dosarul de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti prejudiciul este de peste cinci milioane de euro. Anchetatorii au descins miercuri la firma Pro Hotels, deținută de Robert Negoiță și fratele său Ionuț, firmă care are activități în construcție de locuințe și hoteluri.   Și în acest caz ar fi vorba de rambursări ilegale de TVA şi de evaziune fiscală.