Robert Negoiță, audiat ca martor la DNA în dosarul fostei soții a lui Liviu Dragnea

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este audiat la DNA, în calitate de martor, în dosarul în care sunt cercetați președintele PSD, Liviu Dragnea, și fosta sa soție, Bombonica Prodana, spun surse judiciare citate de Mediafax.

„O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discuții profesionale sau politice, o cunosc doar în calitate de soție a domnului Dragnea. Nu stiu despre ce e vorba. Am fost citat ca martor”, a declarat Robert Negoiţă la intrarea în sediul DNA.

Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Procurorii susțin că „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Potrivit DNA, cele două angajate au fost plătite ilegal de Protecția Copilului Teleorman, deși ele și-ar fi desfășurat activitatea doar la PSD Teleorman. Ele ar fi primit ilegal salarii în valoare de 91.000 de lei.

În același dosar, fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetaţi Floarea Alesu, fost director general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi Jenica Dumitru, şef Serviciu Resurse Umane, Juridic şi Contencios, Claudiu Balaban şi Remus Boboc, amândoi şefi de servicii în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Pentru ca salariile să fie justificate, Floarea Alesu şi Jenica Dumitru i-ar fi determinat pe doi dintre subordonaţii lor să falsifice documente.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS