Robbie Williams va lansa un nou album de studio în 2016

Cântăreţul britanic Robbie Williams a semnat un contract cu casa de discuri Columbia Records, filială a grupului Sony Music, şi va lansa un nou album de studio – al 11-lea din carieră -, în a doua jumătate a anului 2016, potrivit digitalspy.com.

Artistul britanic a făcut această dezvăluire duminică seară, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, în care a spus că a ţinut în secret, timp de o săptămână, planurile pentru acest album.

”Am reuşit să păstrez secretul timp de o săptămână întreagă. Lucrez la un nou album cu Sony Music UK. Va fi lansat prin intermediul casei Columbia Records”, a declarat Robbie Williams.

Într-o declaraţie ulterioară, publicată pe site-ul lui oficial, Robbie Williams s-a declarat încântat de acest proiect muzical.

”Echipa de la Sony este profesionistă, incredibil de «înfometată» după succes şi are o energie minunată. Au multă inspiraţie, iar asta mă inspiră şi pe mine. Sunt mai pregătit ca niciodată şi sunt absolut convins că mă aflu în locul potrivit. Aştept cu nerăbdare să înregistrez acest album, un disc de care sunt foarte mândru, în cadrul acestui parteneriat interesant cu Sony Music”, a adăugat starul britanic.

Robbie Williams a lansat primul său album solo, ”Life Thru”, în 1997, prin intermediul casei EMI Records, după care a semnat cu Island Recoords, o divizie a grupului Universal, în 2009.

Cântăreţul britanic a decis în 2016 să părăsească Universal şi să semneze un contract cu Sony, alăturându-se altor artişti de seamă din industria muzicală care colaborează cu acest grup muzical, precum Calvin Harris, Foo Fighters şi Beyonce.

Graţie noului contract, Robbie Williams va lucra din nou cu un vechi colaborator al lui, Guy Chambers, alături de care a compus unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale,precum ”Rock DJ”, ”Angels” şi ”Let Me Entertain You”.

Recent, în presa britanică au apărut o serie de zvonuri, potrivit cărora Robbie Williams se va reuni cu grupul Take That pentru a susţine împreună un turneu în 2018, după ce atât el, cât şi formaţia britanică vor lansa mai întâi câte un album.