UPDATE | RO ALERT: Incendiu în Bucureşti

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că este vorba de „un incendiu care implică mai multe substanțe chimice, printre care și zinc. Incendiul nu poate fi stins nici cu apă, nici cu spumă, ci cu azot.

O a doua mașină vine din Prahova cu această substanță. Din fericire suprafața incendiului nu este mare. Avînd în vedere substanțele din această fabrică, fumul are toxicitate crescută”.

Cetățenii din Capitală au fost avertizați prin sistemul RO-Alert cu privire la un incendiu major produs în Sectorul 3, la o fabrică, fiind sfătuiți să elibereze căile de circulație și să evite zona.

Bucureștenii au fost atenționați cu privire la un incendiu de proporții în sectorul 3.

„Incendiu major produs în București, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”, este mesajul pe care l-au primit cetățenii prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, incendiul s-a produs la un „bazin, posibil cu zinc”, până în prezent nefiind cunoscute încă mai multe date.

Sunt degajări mari de fum, mai arată sursa citată.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafața de aproximativ 2500 mp, construcție P+1. Se acționează pentru localizare”, mai transmit pompierii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS