Rise Project: Klaus Iohannis nu si-ar fi declarat toate veniturile obținute din chirii. Administrația Prezidențială respinge acuzațiile

Președintele Klaus Iohannis nu și-ar fi menționat în declarațiile de avere toate veniturile încasate din închirierea imobilelor pe care le deține.

Portalul de investigații Rise Project susține că a obținut copii ale contractelor semnate de familia Iohannis cu firmele cărora li s-au închiriat diverse imobile.

Documentele ar arăta diferențe majore între sumele declarate în acte în perioada 2004-2007 și cele încasate, susțin jurnaliștii.

În replică, Administrația Prezidențială neagă aceste informații pe care le cataloghează drept speculații.

Jurnaliștii de la Rise Project susțin că, în perioada 2004-2007, Klaus Iohannis ar fi declarat venituri din chirii mai mici.

În sprijinul acestor afirmații, site-ul de investigații prezintă câteva contracte de închiriere semnate între șeful statului și firme care și-au deschis puncte de lucru în imobile deținute de acesta.

Diferența dintre sumele din contracte și cele menționate de Klaus Iohannis în declarațiile de avere ar fi, în total, de 115 mii de de euro.

Astfel, în perioada 2004-2007, primarul Sibiului, la acea vreme, ar fi încasat din chirii suma de 150.000 de euro, în timp ce în declarațiile de avere sunt menționate venituri totale din chirii de 35.000 de euro.

Administrația Prezidențială a reacționat printr-un comunicat de presă: ”toate veniturile obținute de președinte din închirierea imobilelor pe care le deține se regăsesc integral în declarațiile de avere depuse”.

”…orice altă modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculație, care nu este conformă cu realitatea”, se arată în documentul citat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS