Confidenţialitate

Rise Project: Fiul lui Liviu Dragnea a cumpărat proprietăți de la Tel Drum chiar înainte ca societatea să-și ceară insolvența

Portalul de investigaţii jurnalistice Rise Project dezvăluie că fiul social-democratului Liviu Dragnea a cumpărat 4 proprietăți ale societăţii Tel Drum chiar înainte ca aceasta să-și ceară insolvența.

Cele 4 proprietăți se află la intrarea în Turnu Măgurele și alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha.

Transferul imobiliar se regăsește în dosarul de insolvență, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate depusă de avocații Tel Drum.

Stefan Valentin Dragnea a cumpărat fosta vila de protocol a fostului partid comunist, cu piscina și acareturile aferente, și trei terenuri care o înconjoară.

Toate l-au costat pe Dragnea Junior aproape 106.000 euro (493.601,36 lei). Potrivit Rise Project, cumpărătorul oficial este firma Zooveg 2010, în care fiul de 29 de ani al președintelui PSD deține 70% din acțiuni.

Asociați minoritari îi sunt Ilie Dragne și Gabriel Putineanu, doi apropiați ai familiei. Primul e cercetat într-un dosar de evaziune, cînd a fost vizată inclusiv ferma de porci a lui Dragnea Junior pe care Ilie Dragne o administrează. Al doilea e fratele unui fin al lui Liviu Dragnea.

Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a corporației să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman.

Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Investigația Rise Project notează mai multe afaceri derulate de fiul lui Liviu Dragnea prin firma Zooveg 2010, dar și relația pe care aceasta o are cu Tel Drum. Fluxul banilor se capitalizează în firma-mamă Zooveg de unde banii pleacă direct în cardul lui Dragnea Junior – este dezvăluirea Rise Project.

Din acești bani, o parte ar fi ajuns toamna trecută și la Alexandra Maria, fiica liderului PSD.

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile Teldrum o data în dosarul cu fraudarea fondurilor europene si a doua oara în dosarul în care șeful partidului de guvernământ e suspectat de inițierea unui grup infracțional organizat.

Bănuind că acționarii companiei încearcă să-i transfere bunurile în eventualitatea unei condamnări, DNA a cerut blocarea insolvenței Teldrum.

Un judecător din Teleorman a decis insă că societatea trebuie reorganizată sub supravegherea unui administrator judiciar.

Deocamdată, 365 de firme și persoane revendică în total 11 milioane de euro (52,4 milioane lei) de la firma teleormăneană.

Până pe 4 aprilie, trebuie definitivată lista creditorilor iar până pe 15 martie, companiile, instituțiile sau persoanele fizice au posibilitatea să-și înscrie creanțele asupra Tel Drum.