Confidenţialitate

Risc însemnat de avalanşă în Munţii Bucegi. Trasee montane sunt închise

Salvamontiştii din Prahova îi avertizează pe turişti să nu urce la altitudini mari, în această perioadă, întrucât în Masivul Bucegi există risc însemnat de producere a unor avalanşse la altitudini mai mari de 1.600 de metri.

Într-un mesaj postat miercuri pe pagina sa de Facebook, Salvamont Prahova îi avertizează pe turişti să nu urce la peste 1600 de metri altitudine în Bucegi.

”Risc însemnat de avalanşă în Bucegi, la altitudini de peste 1600 metri. Nu vă riscati viata, parcurgând trasee turistice nemarcate sau trasee turistice închise în sezonul de iarnă”, este mesajul postat de salvamontişti.

Conform acaestora, riscul de avalanşă este de gradul trei din cinci, în condiţiile în care în ultimele zile pe munte a nins, iar stratul de zăpadă este foarte instabil.

În această perioadă, mai multe trasee din Munţii Bucgei au fost închise. Printre acestea se numără unele dintre cele mai importante trasee, respectiv Cabana Babele-Vâful Omu, Buşteni – Valea Jepilor, Cabana Babele – Vârfu Caraiman, Cabana Caraiman – Monumentul Eroilor.

Potrivit Salvamont Prahova, trasee închise sunt de asemenea şi în Munţii Ciucaş şi Munţii Baiului.