Ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu a fost amânată

Cum senatorii nu au nicio restricţie de termen pentru a dezbate cererea DNA pentru cercetarea lui Călin Popescu Tăriceanu, aleșii au decis o nouă amânare.

Senatul a stabilit că va supune la vot ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu abia în sesiunea de primăvară, adică după februarie 2019.

Procurorii anticorupție susțin că liderul ALDE a primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a prelungi păgubosul contract cu licențe Microsoft.

“Eu argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie, acum există numai o trecere în revistă mai detaliată a lor, dar trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală. Deci comisia (juridică – n.r.) nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de Procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii, din punct de vedere politic, asupra acestei solicitări”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS