Rezultatul alegerilor din Deveselu, în presa străină

Cazul defunctului primar din comuna olteană Deveselu reales în funcție, deși a fost răpus de COVID-19, a ajuns şi în presa străină.

Publicaţii cunoscute atât din Europa cât şi din SUA au relatat situația.

„<Vei fi mândru de noi>: Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare” a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea luni.

„Poveste zilei ne vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după … moartea sa din cauza coronavirus”, a scris Le Parisien.

„Primarul reales triumfător după moartea sa”, a scris cotidianul elveţian „24 heures”.

„PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară, dulce-amară”, a scris ABC News.

CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul „fostului actual primar”: „Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului”.

Evenimentul a amuzat şi publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul.

Situaţia a stârnit reacţii amuzante și pe reţelele sociale.

„Probabil că nu doresc să supere un vampir”, a comentat votul oamenilor din Deveselu un utilizator pe Reddit.

„Aş alege o persoană decedată după Trump, deci înţeleg cum este posibil”, a scris un utilizator pe Twitter.

„Nu aş vrea să fiu unul dintre adversarii săi… să mă plimb spunând că am pierdut o cursă în faţa unui mort”, a glumit un utilizator pe Facebook.

Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Acelaşi număr de voturi a fost şi la Consiliul Local, astfel că PSD va avea la Deveselu un viceprimar, care va fi şi primar interimar până la alegerile parţiale, care se vor organiza pentru alegerea primarului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS