Rezultate parțiale, ora 8: PSD, peste 45% atât la Camera Deputaților cât și la Senat

După centralizarea a aproape 70 la sută din voturi, PSD conduce atât la Senat cât și la Camera Deputaților, cu peste 45 % din voturi.

rezultate-partiale-bec-cd-99

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a explicat că PSD avea până la ora 8, la Camera Deputaților, peste 2,1 milioane de voturi, urmat de PNL, cu aproape 936 de mii de voturi și USR cu peste 430 de mii de voturi adunate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Senat, ierarhia este aceeași. Conduce PSD, urmat de PNL, USR, UDMR, ALDE și PMP.

rezultate-partiale-bec-senat-99

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, aproape 150 de mii de voturi au fost anulate sau au fost găsite neștampilate.

PSD a câştigat, în prima etapă de distribuire, de două ori mai multe mandate decât toate celelalte partide la un loc, 180, potrivit datelor parţiale, pe locul doi aflându-se PNL, cu 55 de mandate, urmat de UDMR (19 mandate), USR (17 mandate), PMP şi ALDE (4 mandate). Alte 185 de mandate urmează să fie acordate în a doua etapă de distribuire, la scară naţională.

Aceasta reprezintă o centralizare a datelor furnizate electronic de către operatorii de calculator ai secţiilor de votare, efectuată de către Biroul Electoral Central pentru transmiterea de rezultate preliminare şi provizorii.

Potrivit acestor date, la Camera Deputaţilor PSD a obţinut 132 de mandate, PNL – 45 de mandate, UDMR – 16 mandate, USR – 14 mandate, ALDE – 3 mandate şi PMP – 3 mandate.

La Senat, PSD are deja 48 de mandate, PNL 10 mandate, USR 3 mandate, UDMR 3 mandate, ALDE 1 mandat şi PMP 1 mandat.

În total, au fost distribuite 279 de mandate, din cele 464 puse în joc. În a doua etapă, de distribuire naţională, urmează să fie împărţite alte 185 de mandate, care se vor acorda în funcţie de numărul de voturi neutilizate rămase după prima etapă de distribuire.

La nivelul ţării, PSD a câştigat alegerile în 34 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS