Revolutionarii protesteaza din nou in Piata Victoriei

Ei cer ca Guvernul să retragă ordonanța de urgență aprobată la sfârșitul anului trecut prin care sunt stabilite noi reguli pentru acordarea indemnizațiilor.

Sute de revoluționari protestează astăzi în Piața Victoriei din București.

‘ Liderii asociațiilor de Revoluționari cer, din nou, să fie primiți la discuții cu premierul. Vor să îl convingă să retragă ordonanța emisă la sfârșitul lunii decembrie potrivit căreia revoluționarii trebuie să obțină un nou certificat care să ateste că, într-adevăr, au avut un rol determinant în timpul evenimentelor din 1989.

Practic, Executivul a introdus un nou titlu de revolutionar, cel de ‘Luptator cu Rol Determinant’. Acum, persoanele care nu vor obține acest document riscă să nu mai primească indemnizațiile de la stat.

Decizia a fost luata dupa ce plata indemnizatiilor reparatorii la care au dreptul revolutionarii a fost amanata pana in 2017 – dintr-o greseala dupa cum preciza Ministerul Finanțelor.

După un protest similar care a avut loc săptămâna trecută, premierul a cerut Corpului de Control să verifice activitatea Secretariatului de stat pentru Revoluționari.