Confidenţialitate

Revista presei, 7 mai

Guvernul dezlănţuie campania “România la control”, potrivit ziarului Adevărul. Încercând să-şi arate preocuparea pentru aplicarea fermă a legilor antifraudă, dar şi pentru a colecta fondurile care să mai acopere din reducerea taxelor, executivul a început o serie de controale şi le impune comercianţilor un regim drastic de organizare a afacerilor.

PSD îşi ia ţara înapoi, scrie mare România liberă. Legea alegerilor locale a trecut în varianta dorită de actuala coaliţie. Primarii vor fi aleși dintr-un singur tur, ceea ce va consolida puterea PSD în plan local, în condițiile în care majoritatea edililor în funcție fac parte din acest partid. Totodată, președinții consiliilor judeţene vor fi aleși de consilieri, întărind controlul conducerilor centrale ale partidelor.

Evenimentul zilei face radiografia execuţiei tronsoanelor de autostradă din toată ţara. Planul guvernului de a da în folosinţă peste 50 de kilometri în acest an şi alţi 200, în 2016, începe să semene tot mai mult cu poveşti de adormit copiii. Realist vorbind, anul acesta, doar 12 kilometri de autostradă vor fi gata.

Jumătate la factura de încălzire este consum, cealaltă jumătate o reprezintă pierderi, potrivit Jurnalului naţional. Datoriile societăților de termoficare depășesc 5 miliarde și jumătate de euro. Gazele se vor scumpi cu 8% din iulie, aminteşte publicaţia. Până în 2018, sunt programate 3 majorări de tarif.

Ziarul Financiar pune România pe harta vinului. La producţie, suntem pe locul al 6-lea, cu peste 4 milioane de hectolitri, în scădere cu 20%. Cramele au fost afectate de vremea nefavorabilă. Potrivit unei surse avizate, anul trecut, cea mai afectată regiune a fost Drăgăşani, unde grindina a distrus producţia aproape în totalitate.

Derby la DNA, titrează Gazeta sporturilor. Finanţatorul Ionuţ Negoiţă îl acuză pe jucătorul Ştefan Bărboianu că a fost blat la Dinamo – Steaua, 1-3. Patronut dinamoviştilor susţine că are dovezi care arată că fundaşul său a fost cumpărat de rivali.