Revista presei, 28 mai

Adevărul observă că s-a găsit o portiţă pentru salvarea lui Dan Şova. Conducerea Senatului a decis reluarea votului pe tema imunităţii social-democratului, fost ministru acuzat de instigare la abuz în serviciu. Doar că decizia arată că motivarea Curţii Constituţionale în acest caz a fost citită pe dos.

Evenimentul zilei observă cele 3 ceasuri rele ale lui Mircea Geoană. Liderul Partidului Social Românesc a primit cadou, la zile de naştere şi onomastică, de la colegul şi prietenul Marian Vanghelie, 3 ceasuri de lux, care au fost cumpărate din șpagă. Procurorii au pus sechestru pe obiecte.

Despre atentate anunţate la Chişinău scrie România liberă. Apeluri anonime anunţau plasarea unor bombe în capitala Moldovei. Poliţiştii au găsit ulterior, la mai multe adrese, arme, detonatoare de bombe şi sticle incendiare. Într-un bloc de locuinţe abandonat era plasat un pachet suspect.

Jurnalul naţional se întreabă de ce nu a apelat niciun datornic la electorată. Se dovedeşte o lege pentru nimeni. Băncile n-au dorit proiectul, guvernul l-a uitat, iar BNR a preferat să nu se amestece.

Cotidianul Puterea aminteşte că Parcul Văcăreşti s-a construit pe suferinţe. Durerile celor care au rămas fără terenuri nu se vindecă prin declararea acestora ca arii protejate. Regimul ceauşist a mutat cu forţa oamenii din zonă în 1986.

Este ziua în care se decide campioana la fotbal, notează Gazeta sporturilor. Steaua joacă în deplasare la CSMS Iaşi, iar ASA Târgu Mureş primește vizita Oţelului Galaţi. Ambele partide încep la ora 20.00.