Confidenţialitate

Revista presei, 22 mai

Adevărul de weekend descrie viaţa românului intrat în faliment personal. Noua lege a insolvenţei pentru persoane fizice stabileşte că datornicul care cere protecţie faţă de creditori va avea obligaţia de a-şi plăti eşalonat datoriile, dar are dreptul la „un trai rezonabil”. Specialiştii consultaţi de Adevărul consideră, însă, că tocmai coordonatele acestui regim de viaţă sunt neclare.

Puterea publică amănunte despre denunţul lui Liviu Dragnea la adresa lui Vasile Blaga. Social-democratul le-a mărturisit procurorilor că, pe când era primar PDL de Slatina, Vasile Blaga l-a pus să intervină pentru ca firma Tehnologica Radion, deţinută de Theodor Berna, să beneficieze de contracte pentru reabilitarea reţelelor de apă-canal din judeţul Olt. Vasile Blaga respinge acuzaţia.

Când vine vorba de droguri, în România nu există nuanţe pentru politicieni, notează Jurnalul naţional. Canabisul sau heroina, consumul sau traficul de droguri, victime sau infractori, toate sunt tratate de-a valma, cu o categorică respingere, ce arată mai degrabă ignorarea problemei. În aceste condiţii, efectele sociale riscă să se amplifice necontrolat.

# Potrivit Ziarului Financiar, Ford produce la Craiova cât Dacia într-o zi şi jumătate la Mioveni. În aprilie, americanii au redus aproape complet turaţia. În total, cei doi constructori auto au produs, de la începutul anului, aproape 135.000 de maşini.

Arde Sudul, titrează Gazeta sporturilor. Duminică, de la ora 21.00, sunt programate 2 meciuri cât un titlu. Stadioanele lui Steaua şi Astra sunt despărţite de 68 de kilometri, dar – în fruntea clasamentului – diferenţa dintre cele două este de doar un punct. Mureşenii sunt 99% campioni dacă îi bat pe giurgiuveni.