Revista presei, 15 mai

SRI intră în pădure, titrează cotidianul Puterea. Şeful statului a cerut serviciului de informaţii să verifice dacă acuzaţiile lansate de premier, potrivit căruia s-ar fi făcut lobby din anturajul preşedintelui pentru tăieri abuzive de păduri. Klaus Iohannis vrea ca şeful guvernului să răspundă dacă a minţit.

Potrivit României libere, sesizarea făcută de corpul de control al premierului l-ar putea trimite pe socrul lui Victor Ponta în faţa procurorilor. Suspiciuni a născut un regulament de tăiere a pădurilor adoptat ilegal pe vremea când ministru era Ilie Sârbu. Reprezentantul acestuia în Consiliul de Administraţie al Romsilva a votat în favoarea controversatului document.

Despre traseism de modă nouă scrie Jurnalul naţional. Partidele mari au conştientizat repulsia pe care o provoacă racolările din rândul adversarilor. Pentru că nu au dorit să se dezveţe de viciu, politicienii au preferat să-l rafineze. Astfel au apărut partidele satelit, menite să-i adune pe parlamentarii ce-şi vând cartela de vot. Un trend care pare să-i atragă pe mulţi aleşi.

Adevărul de weekend lansează o dezbatere despre cel mai important eveniment al creştinismului. Preoţi greco-catolici şi ortodocşi îşi spun punctele de vedere în legătură cu judecarea lui Iisus Cristos. Cine au fost cei care i-au decis soarta? Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost achitat? Dezbaterea rămâne deschisă.

Din Ziarul Financiar, aflăm că cea mai mare bancă de la noi vrea să-şi cureţe portofoliul dintr-un foc. BCR scoate la vânzare cel mai mare pachet de credite neperformante din istoria României, de 3,6 miliarde de euro. Valoarea tranzacţiei ar fi de cel mult 600 de milioane de euro, sumă extrem de importantă şi de mare, întrucât puţini sunt investitorii care o pot mobiliza imediat.

Eroul din Herăstrău a fost ameninţat cu moartea, titrează Gazeta sporturilor. Pentru sport, Liviu Doară, omul-cheie în recuperarea celor 7 hectare din parcul Herăstrău, a stricat socoteala unui business de 100 de milioane de euro. Administratorul clubului de yachting Sportul Studenţesc i-a supărat pe „rechinii imobiliari”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS