Revista presei, 14 mai

Românii vor fi obligaţi, din toamnă, să meargă periodic la medicul de familie, declară ministrul Sănătăţii pentru ziarul Adevărul. Asiguraţii până în 40 de ani vor trebui să treacă pe la cabinet o dată la 3 ani. Cei care au depăşit această vârstă sunt aşteptaţi anual. Se pregătesc sancţiuni, a căror valoare nu a fost stabilită deocamdată.

România liberă avertizează că parlamentul încearcă să legifereze “aberaţia Diaconu”. Aleşii sunt pe punctul de a modifica legea integrităţii, care va avea ca efect restrângerea regimului incompatibilităţilor. În viitor, cei găsiţi în această situaţie nu vor mai putea candida pentru funcţia din care au comis ilegalitatea, având liber la alte demnităţi publice. Anul trecut, fostul senator Mircea Diaconu a profitat de neclaritatea legislativă şi a candidat la europarlamentare. Ulterior, Curtea Constituţională a stabilit că interdicţia se aplică tuturor funcţiilor.

Comuna prahoveană Valea Doftanei trăieşte sub monopolul mafiei lemnului, notează cotidianul Puterea. Pădurile din jurul localităţii sunt exploatate în folosul unor obscure grupuri de interese, deşi aceasta a fost declarată zonă turistică încă din anul 2006.

Semnele bune din economie le observă Ziarul Financiar. Motoarele au accelerat în primul trimestru. Saltul este de 4,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Analiştii se arată optimişti.

Adi Popa a fost sigur că Steaua câştigă campionatul, scrie Gazeta sporturilor. Golgheterul roş-albaştrilor nu joacă în etapa următoare în meciul cu FC Braşov, pentru că va juca la propria nuntă. Dacă echipa nu învinge la poalele Tâmpei, iar ASA câştigă la Petrolul, mureşenii devin practic campioni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS