Confidenţialitate

Revista presei, 12 mai

Mica schismă o descoperim în Adevărul. Bisericile Ortodoxă şi Catolică văd diferit problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Patriarhia a cerut imperativ Camerei Deputaţilor să respingă proiectul parteneriatului civil. Vaticanul, în schimb, îndeamnă la toleranţă faţă de persoanele homosexuale şi cele care trăiesc în concubinaj.

Evenimentul zilei anunţă amnistie fiscală pentru cei cu profesii liberale. Ar urma să fie anulate datorii mici descoperite în urmă unor controale ale Fiscului. Executivul consideră că procesele sunt mai costisitoare decât sumele care ar putea fi obţinute.

România liberă se întreabă dacă se apropie sfârşitul “dinozaurilor” din administaţiile locale. Din plutonul de fruntaşi locali aleşi în 2012, 19 preşedinţi de consilii judeţene şi tot atâţia primari au probleme penale, dosarele aflându-se în diferite stadii. Unii dintre ei conduc judeţe sau oraşe de 10-15 ani, dar ar putea părăsi definitiv scena politică.

Jurnalul naţional notează că e mereu aglomeraţie pe holurile Ministerului Sănătăţii, în faţa birourilor de unde medicii obţin adeverinţe pentru muncă în străinătate, de parcă ai fi la aeroport. De acolo decolează, în fiecare an, mii de doctori către ţări cu un sistem sanitar normal, dar care – în comparaţie cu al nostru – pare de pe o altă planetă.

Ziarul Financiar ne prezintă clasamentul celor mai bune salarii de manager în companiile de stat. Petru Văduva, director general al Transgaz, conduce în top cu echivalentul unui venit lunar de 150.000 de lei. Urmează şeful Transelectrica, Ion- Toni Teau, cu venituri lunare de 70.000 de lei.

Gazeta sporturilor scrie despre prima evadare pe două roţi. Cursa din Bucureşti a strâns 3.000 de ciclcişti, mai mult decât spectatorii de la 5 meciuri din 7 în etapa de fotbal.