Revista presei, 1 mai

Gheorghe Nichita, baronul-spion din PSD, titrează România liberă. Cheltuielile făcute de poliţiştii locali ieşeni pentru interesele primarului erau suportate din bani publici. Printre persoanele vizate de filajele ordonate de edil se numărau colegi de partid, adversari politici şi oameni de afaceri.

Adevărul de weekend analizează războiul total pe TVA între Guvern şi lanţurile de magazine. Potrivit publicaţiei, ar fi o operaţiune de imagine. La îndemnul premierului, instituţiile cu atribuţii de control şi-au trimis inspectorii să verifice preţurile marfurilor alimentare la raft. Ministrul Agriculturii a mers şi el la cumpărături însoţit de jurnalişti.

Exporturile de oi sunt ameninţate, notează Ziarul Financiar. Crescătorii de ovine stau cu animalele pe stoc în ferme de jumătate de an ca urmare a epidemiei locale de boală a limbii albastre. Restricţiile locale au fost ridicate ca urmare a lichidării focarului, dar partenerii străini au cerut garanţii suplimentare. Exportatorii autohtoni îşi bazează afacerile pe comenzile din ţările arabe.

De ce n-a dat penalty, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Arbitrul George Găman le-a explicat unor amici decizia care a înfuriat-o pe Steaua la meciul pierdut cu ASA Târgu Mureş. Respectiva fază a divizat fotbalul românesc.