Revine in discutie ideea organizarii unei loterii fiscale

Această idee a fost lansată în vremea guvernării Boc.

În speranța că va reduce evaziunea, Fiscul ar putea organiza o loterie cu premii în bani și automobile pentru românii care cer bonul fiscal la cumpărături.

Loteria fiscală înseamnă că poți participa cu bonurile fiscale pe care le aduni după cumpărături la o tombolă organizată de Fisc. De regulă câștigătorii primesc premii în bani sau mașini. În Slovacia, de exemplu, la o astfel de loterie, au participat 450 de mii de oameni, iar măsura a avut un efect pozitiv, deoarece de anul trecut, de când s-a lansat, încasările la buget au crescut cu jumătate de miliard de euro – a spus la o conferință organizată de Ziarul Financiar, Ramona Jurubiță de la KPMG România.

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu spune că instituția pe care o conduce a făcut o simulare pe această loterie fiscală, dar propunerea nu a fost inclusă în proiectul de modificare a Codului Fiscal. Luăm în calcul orice posibilitate – a precizat Ioana Petrescu. Deocamdată, ministrul Finanțelor vrea case de marcat cu jurnal electronic, pentru a se urmări mult mai bine dacă anumiți comercianți au eliberat sau nu bon fiscal.