Revelionul în țară cât o vacanță peste granițe

Anul acesta, turiștii care aleg hotelurile din Poiana Brașov ar putea fi numiți ”excentrici”. Stațiunea montană este, de departe, cea mai scumpă destinație de Revelion din țară. De exemplu, la un hotel de patru stele, șase nopți de cazare în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie costă de la 997 de euro de persoană loc în cameră. Și cum, evident, nu te duci singur într-o vacanță de Revelion, prețul pe care ar trebui să-l plătească un cuplu este de la 2.000 de euro. În această sumă, turiștii au cinele incluse, petreceri în fiecare seară, Gala Dinner în noaptea de Revelion și acces gratuit la piscină și spa.

 

La un alt hotel de patru stele din aceeași stațiune majoritatea locurilor sunt deja rezervate, în ciuda tarifelor piperate.

 

Pe Valea Prahovei, la un hotel de patru stele din Predeal e o idee mai ieftin decât în Poiana Brașov. Un pachet de patru nopți de cazare – care include și cina festivă în noaptea dintre ani – costă de la 3.000 de lei de persoană.

 

Tot în Predeal, la un alt hotel de patru stele, un pachet all-inclusive în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie costă 700 și ceva de euro de persoană.

 

Dacă alegem litoralul, deși nu e o destinație populară în timpul iernii, cel mai scump sejur de Revelion este la un hotel din Mamaia: aproape 2.000 de lei pentru 3 nopți de cazare în regim all-inclusive.

 

Pentru a-i atrage pe turiști, mulți hotelieri organizează petreceri tematice, așa cum ar fi petreceri românești sau baluri mascate sau, în zonele montane, oferă reduceri la echipamentele de schi.

 

Specialiștii din domeniu spun că la noi Revelionul este o perioadă de vârf, în vreme ce în străinătate Revelionul şi Crăciunul intră în perioada de sezon scăzut. De aceea, în România sunt prețuri foarte mari, iar în alte țări tarifele scad. Acest lucru face ca o vacanţă în țară să mai scumpă decât într-o destinație europeană.

 

sursa foto: romania.directbooking.ro

 

Articole Similare