Revelionul in Romania, mai scump decat in tarile exotice

Poiana Brașov este de departe cea mai scumpă destinație de Revelion.

Poiana Brașov este de departe cea mai scumpă destinație de Revelion. La hotelurile de cinci stele din stațiune, tarifele sunt afișate în euro. Preţurile pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru pachetele de cinci nopţi şi ajung la peste 1.300 de euro de persoană pentru pachetele de șapte nopţi. Sunt incluse toate mesele, cine festive, acces gratuit la piscină și spa, spectacole zilnice și reduceri la echipamentele de schi.

Dacă mergem pe Valea Prahovei, vacanța de Revelion la un hotel de 4 stele din Predeal costă aproape 3.000 de lei. În ceea ce privește meniul pentru noaptea dintre ani, la un restaurant din stațiune turiștii sunt așteptați cu tot felul de delicatese. (AUDIO Ștefan Bercea, patronul localului)

Specialiștii din turism spun că la noi Revelionul este o perioadă de vârf, în vreme ce în străinătate Revelionul şi Crăciunul intră în perioada de sezon scăzut. De aceea, în România sunt prețuri foarte mari, iar în alte țări tarifele scad.

Potrivit estimărilor, aproximativ 80 de mii de români vor petrece Sărbătorile de iarnă în ţară şi în jur de 20 de mii vor alege destinații externe.