RETROCEDARI ILEGALE – Procurorii cer arestarea preventiva a 6 persoane

Printre acestea se numără și 2 judecători de la Tribunalul Coavsna, dar și o persoană care ar fi intrat ilegal în posesia a 43 de mii de hectare de pădure.

Procurii cer arestarea preventivă a 6 persoane vizate în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri și terenuri agricole.

Acuzațiile care li se aduc: cumpărarare de influență, trafic de influență și dare de mită.

DNA precizează că există mai multe persoane urmărite penal în acest dosar – fără a preciza nume.

Miercuri au fost audiați parlamentarii PSD Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, dar și Paul Lambrino, nepotul regelui Carol al doilea.

Cei doi judecători de la Tribunalul Covasna care vor fi prezentați Înaltei Curți cu propunerea de arestare preventivă sunt Uța Gabriel și ORDOG LORAND ANDRAS.

Printre celelalte 4 persoane care vor ajunge în fața judecătorilor se află și STURDZA PALTIN-GHEORGHE, care, spun procurorii, îşi atribuie calitatea de moştenitor al ‘Domeniilor Ghica’ și care ar fi intrat în posesia unor importante suprafețe de pădure.

El este acuzat de instigare la abuz în serviciu și 3 infracțiuni de cumpărare de influență.

Ieri, la DNA Brașov au fost audiați parlamentatii PSD Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. Potrivit Direcției Anticorupție, ei ar fi făcut presiuni asupra companiei Romsilva în cazul unor retrocedări de suprafețe mari de păduri.

Directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost plasat sub control judiciar.

Printre cei care ar fi intrat ilegal în posesia unor terenuri se află și Paul Lambrino, nepotul Regelui Carol al doilea dar și soția sa – prințesa Lia.

Prejudiciul în acest dosar depășește 300 de miliaone de euro.