Confidenţialitate

Rețineri în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri

 

Omul de afaceri Remus Truică a fost reţinut, miercuri noapte, pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov.

Truică a fost scos din sediul DNA cu puţin timp înainte de miezul nopţii şi urcat într-o maşină a MAI, apoi dus în arestul Poliţiei Judeţene.

Audiaţi în acest dosar au fost și directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact, Claudiu Lucian Mateescu şi Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, ambii aduşi cu mandat la sediul DNA Braşov.

Anterior, procurorii DNA Braşov l-au reţinut pe fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici, adus şi el cu mandat la DNA Braşov.

Locuința lui Remus Truică a fost percheziţionată de către procurori, în dosarul în care se fac cercetări privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din Ilfov.

Procurorii au făcut percheziţii şi la locuinţa şi la o casă de vacanţă a lui Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

În acest dosar au fost citaţi să se prezinte, miercuri, la DNA Braşov, pentru a da declaraţii, şi prinţul Paul şi soţia sa, prinţesa Lia, însă în drum spre Braşov prinţului i s-a făcut rău şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.