Retineri in dosarul falimentarii companiei UltraPro Computers

Soții Cristian și Alina Fughină dar și un alt inculpat Laszlo Kiss au fost reținuți în dosarul falimentării controlate a companiei Ultra Pro Computers. Cei trei vor fi prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Soții Cristian și Alina Fughină dar și un alt inculpat Laszlo Kiss au fost reținuți în dosarul falimentării controlate a companiei Ultra Pro Computers.

Ei sunt acuzați că au delapidat societatea, iar banii obținuți au fost transferați ulterior prin intermediul mai multor firme de tip offshore.

Procurorii susțin că falimentarea companiei UltraPro Computers a fost făcută cu ajutorul unei rețele infracționale foarte bine pusă la punct.

Unul dintre cei reținuți – Cristian Fughină – și-ar fi însușit astfel suma de 40 de milioane de lei prin intermediul societăților offshore.

Mecanismul infracțional s-ar fi derulat în 4 etape, potrivit DIICOT. Spre exemplu, în perioada iulie-august 2008, au fost încheiate 24 de contracte de vânzare-cumpărare, cu o clauză identică : dacă vânzătorul nu-și respectă obligațiile, va plăti daune echivalente cu valoarea contractului

Se parafa astfel livrarea de echipamente IT de către UltraPro Computers către patru societăți offshore, controlate de o altă persoană reținută în acest caz Laszlo Kiss. Valoarea totală: aproximativ 15 milioane de euro.

Cum era de așteptat, firma UltraPro Computers nu a livrat niciun echipament, astfel că a fost ‘nevoita’ sa plăteasca valoarea contractelor societăților offfshore.

În final, membrii grupului au urmărit să șteargă toate urmele activităților ilicite și au cerut insolvența firmei UltraPro Computers, pentru a obține, într-un final falimentul.