Confidenţialitate



Reţeta lui Adrian Hădean: Friptură de vită medium rare fără nicio emoție


Reţeta lui Adrian Hădean: Friptură de vită medium rare fără nicio emoție

Cum emisiunea lui Adrian Hădean de la Europa FM se numeşte Medium Rare, evident că prima ediţie aduce şi o reţetă pentru o friptură de vită medium rare fără nicio emoție.

– Mai întâi cumpărați un termometru cu sondă. Costă aproximativ 14 lei unul bun.
– Cumpărați o bucată de carne de vită, maturată, cu cât mai multă grăsime intramusculară. Vrăbioara e potrivită pentru asta. Felia ar trebui să aibă grosimea de un centimetru și jumătate, poate doi.
Lăsați-o la aer un sfert de oră, să se zvânte și să nu stropiți toată bucătăria când o puneți în tigaie.
Presărați peste ea sare grunjoasă și piper abia zdrobit, cu un minut înainte de a o pune în tigaia în care ați încins o lingură de ulei. Poate fi de rapiță, floarea soarelui, sâmburi de struguri. Sau de măsline, dar aici e mai multă poveste.
Frigeți carnea exact 3 minute pe o parte apoi întoarceți-o. După două minute, înfigeți sonda termometrului până în mijocul bucății de carne. Când temperatura din interiorul fripturii a ajuns exact la 53 de grade Celsius , e timpul să o luați de pe foc. În cele patru minute în care lăsați carnea să se odihnească pe o farfurie încălzită ușor, temperatura din mijlocul bucății de carne va ajunge la 55 de grade Celsius și veți avea un medium rare perfect roz și suculent.


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…