Reţelele de distribuţie a electricităţii, avariate de furtuni

Funcţionarea reţelelor de distribuţie a electricităţii din zona Banatului a fost afectată din cauza ‘condiţiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României, a vântului foarte puternic (ce a depăşit viteza de 90 km/h) şi a căderilor de copaci’, anunţă Enel România.

În judeţul Timiş, au fost afectate 8 linii de înaltă tensiune şi 70 de linii de medie tensiune, inclusiv trei stâlpi metalici îndoiţi şi cinci stâlpi de beton rupţi. Alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 30 de localităţi.

În judeţul Arad, au fost afectate 50 de linii de medie tensiune, alimentarea cu electricitate fiind afectată total sau parţial în 23 de localităţi.

În judeţul Caraş-Severin, au fost avariate 10 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 23 de localităţi.

În judeţul Hunedoara, au fost afectate 25 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parţial în 15 localităţi.

La nivelul societăţii E-Distribuţie Banat, a fost declarată stare de urgenţă de nivelul doi. 40 de echipe de intervenţie ale societăţii şi ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil, precizează Enel România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS