Confidenţialitate

Reţeaua informatică a OMS, în vizorul hakerilor

Infractori cibernetici au încercat să acceseze reţeaua informatică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la jumătatea lunii martie, pe fondul unei dublări a atacurilor online de la declanşarea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Tentativele nu au reușit, a declarat directorul pentru securitate cibernetică al OMS, Flavio Aggio.

Unii specialiști suspectează implicarea unui grup “de elită”, cunoscut drept DarkHotel, care efectuează ample operaţiuni de spionaj cibernetic.

Pandemia de nou coronavirus „accelerează”, dar traiectoria acesteia poate fi modificată, a declarat, luni, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut guvernelor lumii să testeze cât mai mult şi să îi plaseze în carantină pe cei apropiaţi persoanelor confirmate cu infecția de COVID-19. “Mai mult de 300.000 de îmbolnăviri au fost semnalate până acum. Este sfâșietor!”, a spus șeful OMS.

În 67 de zile de la descoperirea primului caz de COVID-19, bilanțul epidemic a atins pragul a 100.000 de cazuri. Cifra s-a dublat după alte 11 zile. După un total de 82 de zile, numărul infectărilor a ajuns la 300.000.

COVID-19 a ucis peste 15.000 de persoane la nivel mondial.