Rețea de traficanți de refugiați, destructurată

Operațiune în forță, noaptea trecută, a polițiștilor de frontieră Timiș și a ofițerilor de la combaterea crimei organizate, la frontiera cu Ungaria. Oamenii legii au destructurat o rețea de traficanți de migranți, au reținut 4 suspecți și au descoperit 24 de refugiați printre care femei și cațiva copii. Refugiații proveneau din Siria și vroiau să ajungă în Germania.
Cei 24 de migranți au fost descoperiți într-un microbuz, la doar cațiva kilometri de punctul de trecere a frontierei Cenad, în județul Timiș. Printre ei, 5 femei si 4 copii, cel mai mic având un an și jumătate. Ei au fost aduși până în acel loc de o grupare de traficanți formată din 4 sârbi. Aceștia i-au racolat din centrul pentru imigrări din București și i-au adus cu microbuzul până in apropierea frontierei.

Acolo au fost debarcați și lasați să stea în câmp, într-un lan de porumb aproape 24 de ore. Spre seară au fost îmbarcați în microbuz și duși până în apropierea punctului de frontiera cu Ungaria. Urmau să treacă pe jos, pe fâșia verde și sa fie recuperați după trecerea graniței pentru a fi duși mai departe spre Germania.

În urma cu mai puțin de 2 săptămâni, cei 24 au fost prinși de polițiștii de frontieră in apropierea localității Lunga, imediat după ce au intrat ilegal din Serbia in România. Pentru că nu aveau acte asupra lor, refugiații din Siria au fost predați la centrul pentru imigrări. Acum, refugiații și-au incercat din nou norocul dorind sa treacă în Ungaria. Polițiștii de frontieră și cei de la Crima Organizată au monitorizat transportul și au oprit microbuzul la ieșirea din Cenad. Apoi i-au prins si pe traficanți.

Doi dintre ei au fost retinuți chiar în frontieră in timp ce încercau sa iasă din țară. Oamenii legii spun ca gruparea era foarte bine organizată, pe mai multe paliere, cel de racolare din centrele de migranți, cel de transport și cel de supreveghere. De altfel, filiera folosea antemergatori pentru a proteja transportul migranților până la frontiera. Cei 4 cetățeni sârbi vor fi audiați în această dimineață de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranti. Refugiații vor fi cel mai probabil dați înapoi autorităților sârbe, în baza tratatului de readmisie cu țara vecină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS