Restricțiile de circulație pentru camioane vor fi ridicate duminică în 6 județe

Pentru că zece județe au scăpat de codul roșu de caniculă, restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone vor fi ridicate, astăzi (duminică) în judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Suceava şi Botoşani.

Pentru celelalte judeţe în care sunt menţinute codurile roşu şi portocaliu de caniculă, restricţiile de circulaţie rămân valabile între orele 12.00 – 20.00.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

CE AUTOVEHICULE AU VOIE SĂ CIRCULE PE TIMP DE CANICULĂ

Fac excepţie de la aceste restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.

Totodată, nu se supun restricţiilor autovehiculele destinate transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

CNAIR informează că este posibil ca aceste restricţii, în funcţie de avertizările şi prognozele emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, să fie menţinute si pentru ziua de luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS