Restricții timp de trei luni pe o porțiune din autostrada Orăștie – Sibiu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că traficul va fi restricționat timp de trei luni pe o porțiune de doi kilometri din autostrada Orăştie-Sibiu.

Măsura a fost luată pentru lucrări de reparații.

 

Potrivit CNAIR, lucrările vor fi efectuate între km 314 şi 316, pentru consolidarea terenului.

”Pe 2 km ai autostrăzii A1, tronsonul Orăştie-Deva (km 314+000-316+000) se vor executa lucrări de reparaţii constând în injectarea cu suspensie autoîntăritoare ciment-betonită pentru consolidarea terenului şi a rambleului de acces la viaductul peste pârâul Pianu şi drumul agricol.  Lucrările vor fi executate în perioada de garanţie de către antreprenorul JV Strabag AG, în baza contractului de execuţie”, a precizat CNAIR.

Instituția anunță că în următoarele 3 luni, ”pe cei 2 km ai tronsonului Orăştie-Deva se instituie restricţie din punct de vedere al vitezei şi se va circula pe o singură bandă pe ambele căi de circulaţie”.

CNAIR a anunţat recent că alunecările de teren din zona dealului Bucium, situat lângă lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, supranumit „autostrada scufundată”, s-au stabilizat şi nu pun în pericol siguranţa şoferilor, potrivit raportelor prezentate periodic.

Însă, Asociaţia Construim România anunţase anterior că dealul continuă să alunece accelerat spre autostradă, în contextul în care sezonul de iarnă-primăvară 2016-2017 a fost mai bogat în precipitaţii faţă de sezonul similar 2015-2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS