Confidenţialitate

Restricții rutiere în Capitală. Taximetriștii protestează în Piața Victoriei

Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, miercuri, în intervalul orar 7,00 – 21,00, Brigada Rutieră va restricţiona temporar traficul rutier, începând cu ora 7,00, pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale str. Arh. Ion Mincu.

Poliţiştii vor restricţiona traficul la nevoie şi pe str. Paris şi breteaua care leagă bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

De la ora 7,00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti şi bd. Lascăr Catargiu.

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 21,00, cel târziu.

Rute alternative:

– bd. Aviatorilor – bd. Beijing – str. Nicolae Caramfil – bd. Aerogării – şos. Bucureşti-Ploieşti;

– bd. Ion Mihalache – bd. Mareşal Averescu – bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – şos. Bucureşti-Ploieşti.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe. La protest vor participa aproape 5.000 de transportatori, din București și reprezentanți din alte orașe ale țării.

Chiar dacă Primarul General, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenței neloiale din București, restul țării suferă în continuare din cauza concurenței neloiale și a pirateriei, astfel încât protestele vor continua, anunta COTAR.