Confidenţialitate

Restricții în două localități din județul Buzău după confirmarea unor noi focare de pestă porcină | AUDIO

Controale și noi restricții, în județul Buzău, pentru sacrificarea porcilor crescuți în gospodării. Apariția unor noi focare de pestă porcină a impus restricții în două localități rurale. Între timp, autoritățile sanitar-veterinare fac verificări împreună cu polițiștii pentru a preveni comerțul cu suine sacrificate în gospodării.

Direcția Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor monitorizează două focare de pestă porcină africană, în două localități rurale. Ca măsură de prevenire a extinderii bolii, pe o rază de zece kilometri distanță față de fiecare focar este interzisă mișcarea suinelor.

Restricții sunt și în afara zonelor de focar. Inspectorii sanitar-veterinari fac, în această perioadă, controale în trafic, împreună cu polițiștii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ei le reamintesc gospodarilor că nu pot sacrifica porcii din gospodării decât pentru consum propriu sau familial. Acest lucru înseamnă că transportul în viu sau de carcasă de porc este permis doar dacă este destinat membrilor familiei gospodarului care a sacrificat animalul.

Foto: Shutterstock