Confidenţialitate

Restricții de tonaj pe teritoriul Bulgariei

Mijloacele de transport cu masa maximă admisă de peste 12 tone nu pot circula, până sâmbătă după-amiaza, pe mai multe drumuri din Bulgaria, informarea fiind transmisă Poliției de Frontieră Giurgiu de autoritățile bulgare. Aceeași restricție va fi impusă și în 1 ianuarie 2019.

Poliția Rutieră Ruse (R. Bulgaria) a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, că sâmbătă, între orele 09.00 – 14.00 și în data de 1 ianuarie 2019, între orele 14.00 – 20.00, va fi restricționată circulația pe teritoriul Bulgariei pentru mijloacele de transport cu masa maximă admisă de peste 12 tone, pe mai multe segmente de drum, notează Mediafax.

Restricțiile sunt impuse pentru toate autostrăzile, dar și pentru DN I-5 Ruse- Veliko Tarnovo în ambele sensuri; pe DN I-1, din satul Rebarkovo pana în orasul Botevgrad, unde circulația se redirecționează pe DN II-16 Rebarkovo-Svoge-Sofia; pe DN I-1Blagoevgrad- P.T.F. Kulata, în ambele sensuri; pe DN I-4 – nod circulație Koritna-Veliko Tarnovo- Shumen, în ambele sensuri; pe DN I-8 – P.T.F. Kalotina -Sofia în ambele sensuri; pe DN II-18 – sensul giratoriu al orașului Sofia; pe DN I-9 – Varna-Burgas în ambele sensuri; pe DN II-99 Burgas – Tsarevo în ambele sensuri.

„Restricțiile nu se aplică autovehiculelor ce transportă marfă periculoasă, animale vii, alimente perisabile sau mărfuri în regim de temperatură controlată”, a transmis Poliția de Frontieră Română.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu ține permanent legătura cu autoritățile bulgare și a dispus toate măsurile, astfel încât, la ridicarea restricțiilor, controlul de frontieră să se desfășoare fluent și operativ.