Confidenţialitate

Restricții în mai multe localități din Sibiu și Dâmbovița | AUDIO

De la miezul nopții, în patru localități din județul Sibiu se introduc noi restricții: vor fi închise restaurante iar ceremoniile religioase trebuie ținute doar în curțile bisericilor. Este vorba despre localitățile Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal, în care se vor închide și barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc.

Pe de altă parte, terasele pot funcționa în continuare. Direcția de Sănătate Publică Sibiu a stabilit ca la Șelimbăr excepție de la aceste decizii de închidere temporară să facă mall-ul. Măsurile se aplică până la 20 octombrie.

În județul Dâmbovița, cele 7 localități pentru care s-au decis restricții sunt: Titu, Crevedia, Glodeni, Ocniţa, Moţăieni, Perşinari şi Ulmi.

Purtarea măştii de protecţie în preajma şcolilor va fi obligatorie. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să delimiteze zonele respective prin marcaje sau anunţuri. De asemenea, în aceste localități  este oprită activitatea în restaurante, cafenele, baruri și operatori de jocuri de noroc, care funcționează în interiorul clădirilor. Pot rămâne deschise terasele. Măsurile se aplică în intervalul 7-13 octombrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși