Confidenţialitate

Restaurantele s-ar putea deschide și în interior, din luna iunie, cu până la 50% din locuri ocupate | AUDIO

Reprezentanții din industrie iau în calcul testarea clienților pentru a putea funcționa la interior cu până la 50% din locuri ocupate.

Prețul testelor va fi suportat de operatorii economici, spune Dragoș Petrescu, secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor. Testarea rapidă, care va costa între 2 și 3 euro,  nu va fi făcută celor care s-au vaccinat anticovid și cei care au trecut prin boală:

„Luăm în considerare testarea, testarea de către operatori pe costurile operatorilor. Nu discutăm aici de un potențial cost pentru cetățenii României. Nu ne așteptăm ca toți clienții noștri să urmeze a fi testați pentru că avem o categorie suficient de mare care s-a vaccinat, avem o categorie suficient de mare de oameni care au trecut prin boală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Prețurile nu vor crește, dă asigurări și Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere:

„Evident că orice cost care e suportat de operator se regăsește cumva, dar nu vor crește prețurile datorită acestor costuri. Ni le vom asuma noi, cu scopul de a crește volumul, de a crește circulația turistică în unitățile noastre.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Reprezentanții din domeniul Horeca au discutat marți la Guvern măsurile care pot fi luate astfel încât industria să fie repornită de la 1 iunie, termenul avansat de Florin Cîțu pentru relansarea activităților afectate de pandemie.