Confidenţialitate

Restaurant din București, amendat pentru încălcarea legii antifumat

Patronul unui restaurant din sectorul 2 al Capitalei a fost amendat de poliția locală cu 5.000 de lei, după ce s-a constatat că a încălcat legea antifumat.

O familie care locuiește în apropierea localului a sesizat poliția, spunând că fumatul este permis în interiorul restaurantului cu acordul personalului de serviciu.

Ajunși la fața locului, polițiștii locali au constatat că reclamația se adeverește, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Locale București, Răzvan Popa.

”Este vorba de un restaurant oarecum de lux, deci nu este vorba de vreo bodegă din colțul blocului. Acest patron, administrator al acestei societăți, a primit o amendă de 5.000 de lei, după ce s-a constatat, în urma unei sesizări, faptul că în spațiul dânsului, spațiu închis, se fuma.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Având în vedere că e vorba de prima abatere, patronul restaurantului a primit sancțiunea minimă – de 5.000 de lei. La a treia amendă, restaurantul va fi închis.

Potrivit lui Răzvan Popa, mai mulți clienți ai restaurantului fumau în momentul în care au ajuns polițiștii.

”Erau scrumiere pe masă și se fuma. Erau clienți care fumau într-un spațiu închis. Este prima amendă, din câte știu eu, din țară dată unei societăți comerciale care nu a respectat prevederile noii legi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

         Legea antifumat a intrat în vigoare pe 17 martie. Până acum au fost amendați mai mulți oameni care fumau în locuri interzise, inclusiv în stațiile închise ale RATB.

Potrivit comunicatului Poliției Locale București, ”Inspectorii au văzut că locul în care se fuma era o construcție închisă, aflată în curtea unui imobil, aceasta fiind formată din doi pereți ficși și doi pereți din poliplan transparent, acoperită cu tavan retractabil închis. Mai mult, înăuntru mesele erau dotate cu scrumiere, iar unii clienți ai restaurantului fumau în momentul sosirii echipajului de control al P.L.M.B. Potrivit Legii 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, acest tip de terasă este definit ca fiind spațiu public închis unde fumatul este interzis.”