Confidenţialitate

Reșița: Locurile la vaccinarea anti-COVID, ocupate în mai puțin de două ore

Cum au apărut locurile la vaccinare, așa au și dispărut la Reșița, oraș care abia marți a apărut pe platforma de programare. În scurtă vreme, cele 500 de locuri disponibile s-au epuizat.

Între timp, în Caraș-Severin au sosit și primele vaccinuri Moderna.

Timp de două săptămâni, Centrul de vaccinare de la Reșița nici măcar nu apărea pe platforma Ro-vaccinare. Minunea s-a petrecut marți, când Reșița a apărut pe platformă cu 500 de locuri disponibile, care, însă, s-au ocupat în mai puțin de două ore.

Medicii de familie au reușit cu greu să programeze câțiva pacienți.

Săptămâna aceasta, în Banatul Montan au ajuns 9.300 de doze de vaccin anti-COVID. În tot județul Caraș- Severin, în cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, se administrează câteva sute de vaccinuri zilnic. Purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros:

„Pentru luna februarie, vor intra persoanele de peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice. S-a considerat acest lucru, potrivit ministrului Sănătății,pentru că majoritatea deceselor, peste 80%, sunt înregistrate în jurul persoanelor care au depășit 65 de ani sau au o vârstă apropiată de această cifră.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, joi, au sosit primele vaccinuri Moderna în Caraș Severin, dar și cantitatea stabilită de autorități din vaccinul Pfizer. Mai exact, 240 de doze Pfizer pentru Caransebeș și 140 pentru Oravița. Alte 114 doze sunt alocate pentru rapel la Spitalul Județean din Reșița.

  • Vali Popovici