REŞIŢA: În plină iarnă, au înflorit ghioceii, trandafirii și gălbenelele

Cu toate că ar trebui să fie ger și temperaturile sub zero grade, la Reșița, printre blocuri, au început să înflorească ghioceii și nu doar ei. Pe ici, pe colo, se mai pot vedea trandafiti înfloriți, crizanteme, gălbenele și ciubotica cucului. Iarba este și ea verde iar tufele nu și-au pierdut frunzele.

Cu toate că suntem în plină iarnă cu gerul Bobotezei în față -asta cel puţin teoretic şi din amintiri, în Banatul Montan semnele primăverii sunt deja extrem de vizibile: ghioceii au scos capul semeţ şi se bucură de soare, în toată frumuseţea lor.

Prin micile grădini din fața blocurilor, se pot vedea deja pâlcuri, pâlcuri de ghiocei. Și nu vorbim aici de câteva fire, ci, de tufe de ghiocei. Aceasta din cauza temperaturilor neobisnuit de mari pentru aceasta perioada din acest anotimp.

Reșițenii și în general bănățenii din Banatul de Munte, sunt deja obișnuiți cu asemenea fenomene în această parte a ţării. În zona Reșiței, este ceva obişnuit să răsară ghioceii aşa devreme. Au fost ani în care au înflorit ghioceii chiar din luna decembrie, însă anul acesta au fost ceva mai leneşi, şi au ieşit abia înainte de anul nou. Acum, sunt deja mari.

Chiar dacă afară este vreme plăcută, oamenii sunt convinși că nu este o vreme normală pentru 3 ianuarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS