Confidenţialitate

Reșița: Clădirile degradate vor fi impozitate cu până la 500%

La Reșița, autoritățile continuă, și în acest an, supraimpozitarea clădirilor aflate în stare tehnică nesatisfăcătoare. În funcţie de nivelul de degradare, taxele pe care proprietarii acestor imobile trebuie să le achite sunt cu 300 sau 500% mai mari.

26 de clădiri din Reşiţa, aflate în diverse stadii de degradare, vor fi supraimpozitate anul acesta cu până la 500%. Printre acestea se află fostul magazine universal al orașului, cel mai mare din județ, sediul fostei directii de poștă și telecomunicații, Hotelul Semenic, mândria orașului în alte vremuri, grădinițe sau instituții acum desființate.

De pe lista neagră, au fost scoase acele imobile care au fost reabilitate anul trecut în urma aceleiași măsuri de supraimpozitare.

Printre imobilele care vor fi supraimpozitate se află, în continuare, fostul Magazin Universal al Reșiței muncitorești. Unii îl vedeau cazino, alții hotel de lux, alții spital, dar mai un pic și ajunge o ruină.

Însă, Primăria Reșița intenționează să cumpere clădirea pentru a o transforma într-un hub de cercetare-inovare în colaborare cu Universitatea din Timișoara.

Începând de anul acesta, vor intra în evaluare pentru supraimpozitare şi blocurile de locuinţe din Reşiţa.