Confidenţialitate

Republica Molvova: Au fost vaccinate anti-COVID primele persoane, cu ser trimis de România | AUDIO

În Republica Molvova, a început marți campania de vaccinare împotriva coronavirusului, cu dozele trimise de România zilele trecute.

Primul vaccinat a fost șeful secției Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican din Chișinău.

Alexandru Botezatu este șeful departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican. A fost primul cetățean din Republica Moldona care a primit serul împotriva coronavirusului:

„Sunt cele mai frumoase emoții, țin acest certificat de vaccinare exact cum am absolvit Universitatea de Medicină, cu aceleași emoții, cu aceeași mândrie și cu aceleași gânduri bune, că este în sfârșit sperantă în acest tunel întunecos.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A fost vaccinat cu serul AstraZeneca, din lotul de  aproape 22.000 de doze trimis de România zilele trecute vecinilor de peste Prut.

În Republica Moldova, serul AstraZeneca va fi administrat și persoanelor de peste 55 de ani.

În următoarele luni, Republica Moldova va primi mai multe doze prin programul COVAX: destinat populaţiei din ţările mai puţin dezvoltate.

Potrivit autorităților de la Chișinău, primii vor fi vaccinați medicii din secțiile de terapie intensivă și cei din secțiile cu profil Covid. Apoi, va fi vaccinat și restul personalului medical.

  • Mihai Bucureșteanu