Republica Moldova – pedofilii si violatorii nu vor mai fi castrati chimic

Legea care prevedea acest lucru a fost abrogată de Parlament, după ce Curtea Constituțională a stabilit că se încalcă drepturile omului.

Nu toți deputații au fost de acord cu această decizie.

Votată de Parlamentul de la Chișinău, legea privind castrarea chimică intrase în vigoare în martie 2012. Documentul prevedea castrarea chimică pentru violatori și pedofili, în ultimele 3 luni de detenție.

De altfel, 5 pedofili au fost deja condamnați la castrare chimică, în baza noii legi. Dar Curtea Constituțională a stabilit că se încalcă prevederile legii supreme. Așa că deputații au abrogat legea privind castrarea chimică.

Deputatul liberal, Valeriu Munteanu a criticat decizia colegilor săi. El a spus că Republica Moldova a devenit destinația predilectă a pedofililor din Europa, dar și bordelul întregului continent, așa că e în continuare nevoie de măsuri pentru a contracara acest fenomen.

Liderul fracțiunii PD, Marian Lupu l-a taxat pentru aceste afirmații și i-a spus că ar trebui să dea dovadă de patriotism, nu să vorbească urât despre Republica Moldova.

Dacă nu ar fi fost abrogată, legea privind castrarea chimică s-ar fi aplicat și persoanelor judecate anterior pentru pedofilie și viol.