Republica Moldova – Partidele pro-ruse se bucură de cea mai mare încredere din partea populației

Partidele pro-ruse din Republica Moldova se bucură de cea mai mare încredere și ar putea forma noul Guvern, arată un sondak realizat în țara vecină.

Pe primul loc în sondaje se află Partidul Nostru – condus de Renato Usatâi, fiind urmat de Partidul Socialiștilor.

Potrivit UniMedia, formațiunile proeuropene de la Chișinău – care au făcut parte din vechiul Guvern – se află sub pragul electoral.

 

Potrivit sondajului, Partidul Nostru – condus de controversatul om de afaceri Renato Usatîi, este creditat cu cele mai multe opțiuni de vot — 20%.

Formațiunea este urmată de Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon – cu 15% din voturi. Dodon militează, ca și Usatîi, pentru o apropiere de Rusia.

Partidul Popular European, al fostului premier Iurie Leancă, se situează pe locul al treilea, cu 12% din voturi, pozițiile următoare fiind ocupate de Partidul Comuniștilor și platforma civică Demnitate și Adevăr, cu 7% din opțiuni.

Partidul Liberal, Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat, formațiunile proeuropene din fosta alianță de guvernare, nu ar trece pragul electoral de 6% pentru a intra în Parlament.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1500 de persoane.    19% dintre acestea s-au declarat indecise.

Amintim, guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis recent, iar discuțiile pentru formarea unei noi alianțe de guvernare nu au dus până acum la niciun rezultat.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS