Confidenţialitate

Republica Moldova interzice publicitatea la toate tipurile de jocuri de noroc | AUDIO

Un proiect aprobat săptămâna trecută de Parlamentul de la Chișinău prevede că reclamele la loterii și pariuri sportive nu mai sunt permise la televizor sau radio și nici pe internet ori pe panouri stradale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbatul pe care tocmai l-ați auzit apare într-un reportaj realizat de TVR Moldova. Tocmai câștigase 50 de lei la loto. El a mărturisit că în ultimii 3 ani a jucat constant la loto. Iar ca el sunt mulți.

Zilnic, în Republica Moldova, se vând peste 1,3 milioane de bilete la loterie, iar cumpărătorii sunt în general persoane vulnerabile, spun inițiatorii proiectului aprobat recent de Parlament. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba:

„Sunt bani făcuți pe spatele la cei mai săraci, cei mai dezinformați și cei mai disperați oameni din țara noastră. Sunt bani care sunt făcuți pe un viciu și pe o slăbiciune a oamenilor. Dependența de jocurile de noroc este o mare problemă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Parlamentul de la Chișinău a interzis orice formă de publicitate la jocurile de noroc, loterii și pariuri sportive. Sunt interzise nu doar reclamele la radio și tv, ci și cele pe internet, distribuirea de pliante sau afișe stradale.

Publicitatea e permisă doar în incinta localurilor unde se desfășoară astfel de jocuri și tot aici pot fi distribuite și materialele promoționale. Cine nu respectă regula riscă amenzi care ajung până la 6.000 de lei în cazul persoanelor fizice și între 6.000 și 9.000 pentru firme, care pot fi sancționate și cu suspendarea activității între 6 luni și un an.

Autor: Florentina Mihăiță