Confidenţialitate

Republica Moldova: Duminică vor avea loc alegeri prezidențiale. Igor Dodon și Maia Sandu, favoriți | AUDIO

În Republica Moldova, duminică, au loc alegeri prezidențiale.

Actualul președinte, Igor Dodon, candidează pentru un nou mandat, iar fostul premier Maia Sandu este principalul său contracandidat.

În total, sunt 8 aspiranți la funcția de șef de stat în Republica Moldova, iar astăzi este ultima zi de campanie electorală.

Potrivit ultimelor sondaje, cele mai mari șanse pentru a ajunge în turul doi le au Igor Dodon, apropiat al Federației Ruse și Maia Sandu, susținută de popularii europeni.

Actualul președinte candidează pentru un nou mandat ca independent, dar este susținut de Partidul Socialiștilor, formațiunile de opoziție nu au reușit să ajungă la o înțelegere cu privire la candidatul unic la prezidențiale, așa că vor candida și Maia Sandu, fost premier, și Andrei Năstase, fost ministru de Interne.

Același sondaj a scos la iveală că actualul președinte ar câștiga în turul doi în fața Maiei Sandu, la o diferență de aproape 10 procente. Pe lista candidaților la președinție se mai află 3 foști primari.

Noul șef de stat va avea, printre altele, de gestionat și problema pandemiei, care a afectat toate sectoarele economice ale țării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță